Toestellen
12 juni 2006 - Mark

Een stun-gun voor kinderen of toch de chaperone GSM ?

De Amerikaanse mobiele provider Verizon brengt vandaag een GSM met GPS uit speciaal voor kinderen van ongeruste ouders. Het toestel ziet er een beetje uit als een kruising tussen een Pokemon en een Stun-Gun waarmee je iemand 15.000Volt kunt laten voelen.

De LG Migo heeft maar 4 toetsen waaronder de ouders telefoonnummers kunnen programmeren die de kinderen kunnen bellen. Met de zogenaamde Chaperone (oppas) service kunnen de ouders ook altijd precies zien waar de telefoon, en dus het kind, zich bevindt . Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de GPS module die in de Migo ingebouwd zit.

Ouders kunnen kiezen voor twee verschillende Chaperone diensten. Voor 10 dollar per maand kunnen ze op ieder moment de lokatie van de telefoon opvragen en voor 20 dollar per maand kunnen ze ook nog aangeven binnen welk gebied het toestel en kind zich mogen verplaatsen. Als het kind de grenzen van dit gebied verlaat, dan ontvangen de oudeers meteen een waarschuwing per SMS of email dat hun kind zich op een plek bevindt waar ze niet zou mogen zijn.

Bron: Engadget Mobile en Yahoo NewsGerelateerde links:
Maak van je Nokia camphone een spycam
SMS waarschuwingsdienst houdt kinderen weg van pedo's
Localisatie van spelende kids via mobieltje
Tiener GSM van Disney met GPS en ‘kinderslot’
PingAlert uitgebreidt met anti-pest functie
Big Mother is watching her kids
Vermiste kinderen sturen SMS
Over de auteur: Mark