Accessoires
18 augustus 2008 - Ron Smeets

Een stropdas die je mobieltje kan opladen

Mij zul je niet vaak met een stropdas zien. Ik vind het werkelijk een van de meest verschrikkelijke en nutteloze kledingstukken die bestaan.

Een team van de Universiteit van North Carolina is er echter in geslaagd om een stropdas te maken die zowaar een echte functie heeft: het opladen van een mobieltje.

Daarvoor hebben ze de das uitgerust met een aantal zonnecellen en een zakje aan de binnenzijde waar je een mobieltje in kunt bewaren tijdens het opladen. Fun!

Hieronder staan nog twee foto's van deze bijzondere das.Gerelateerde links:
Kleding laadt gsm op
Eerste GSM op zonne-energie in de winkels
De GSM zonnecel accu die op een GSM lijkt
Nog een zonnecel handtas
Zonnecel-lederen handtas.
Je GSM opladen met je hemd ?!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.