Toestellen
12 oktober 2013 - Ron Smeets

Een spookachtige Nokia Lumia 925

Enkele weken geleden kreeg ik mijn eerste Lumia 925 'tester'. Vergeleken met zijn voorganger, de Lumia 920, was dat een behoorlijke vooruitgang qua dikte en gewicht (haha, daar ben ik weer ;-)) Na een paar dagen ontdekte ik dat het toestel soms een eigen wil had. Zonder dat hij aangeraakt werd ging de UI vanalles en nogwat openen. Een harde reset, zoeken naar een software update en het aanpassen van de gevoeligheid van het aanraakscherm bleken geen effect te hebben. Een paar keer per week leek het wel alsof mijn Lumia 925 door spoken bediend werd.

Het 'bezeten' exemplaar ligt inmiddels bij Nokia voor nader onderzoek en mijn nieuwe Lumia 925 heeft vooralsnog nergens last van. Ik hou het dus op een incident maar wel een hele fraaie zoals je ook in onderstaande video kunt zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.