Toestellen
01 november 2007 - Ron Smeets

Een Smartphone van Hyundai

Hyundai is natuurlijk geen grote speler op de GSM markt, maar zo af en toe komen ook deze Koreanen met iets aparts om de hoek.

Een jaar of twee geleden zagen we al een 'geparfumeerd mobieltje' en onlangs toonde het merk een camphone GSM horloge.

Met de introductue van de A200 heeft Hyundai weer een stap in de mobiele wereld gezet. Het toestel heeft redelijke specs, maar ook niet meer dan dat. Zo moet hij het onder andere nog doen met Windows Mobile 5,een 1.3MP camera en zonder qwerty toetsenbord.

Daarnaast heeft hij wel een 2.8inch QVGA touchscreen display, een 530MHz processor en Bluetooth. Er wordt niets gezegd over eventueel uitbreidbaar geheugen (microSD) dus het lijkt er op dat je het zult moeten doen met de 92MB ROM en 64MB RAM die ingebouwd zitten. Echt compact is de A200 ook niet, ruim 12cm hoog, 6.5 breed en maar liefst 22millimeter dik.

Of de A200 een succes zal worden waag ik te betwijfelen, maar misschien dat de Koreanen een deal sluten met hun autofabriek en worden binnenkort alle Hyunsai's standaard uitgevoerd met een ingebouwde Smartphone. . .Gerelateerde links:
Nu ook een Camphone horloge op komst
Mmmh, wat ruikt je mobieltje lekker
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.