Toestellen
29 mei 2012 - Ron Smeets

Een smartphone met Geigerteller voor Japan

Sinds de aardbeving en tsunami van maart 2011 zijn bepaalde delen van Japan 'off limits' als gevolg van de nucleaire ramp in Fukushima. Softbank Mobile introduceert nu, op speciaal verzoek van klanten, met name jonge moeders, een Sharp smartphone met een ingebouwde Geigerteller.

Daarmee kunnen gebruikers de actuele nucleaire straling meten. Het toestel is verder een 'standaard' Android smartphone.

Aangezien de meeste verzoeken voor een ingebouwde Geigerteller in een smartphone afkomstig zijn van jonge moeders lijkt het erop dat Softbank besloten heeft het toestel (ook) in roze uit te voeren.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.