Toestellen
17 februari 2016 - Ron Smeets

Een smarphone van nog geen 4 euro Het is alleen de vraag welk van de twee toestellen de 'echte' is

Ooit, zo'n tien jaar geleden, was het groot nieuws toen de eerste mobiele telefoon op de markt kwam met een prijskaartje dat onder de 20 dollar bleef. Vandaag wordt in India een smartphone gepresenteerd die vanaf morgen online te koop is voor nog geen 4 euro; de Freedom 251.

Wat wel opvalt is dat er twee afbeeldingen van het toestel circuleren. Op twitter verscheen een foto van het toestel in een krantenadvertentie (zie tweet hieronder). Die lijkt echter niet op het toestel dat online, op de website van de Freedom 251, te zien is. Gezien het prijskaartje van het toestel zou je eerder denken dat de foto in de krant de juiste is. Maar goed, iedereen die nu denkt 'Dat kan toch niks zijn?' moet maar eens naar de specs kijken. Die zijn zowel op de site als in de krant verder hetzelfde.

Voor dat geld krijg je namelijk een smartphone met een 4 inch IPS display met qHD resolutie (960 x 540 pixels), een 1.3GHz quad core processor met 1GB RAM, 3G support, 8GB intern geheugen en een microSD geheugenkaart optie om er nog eens 32GB bij te 'prikken'. De Freedom 251 heeft ook twee camera's aan boord; een 3.2 megapixel versie aan de achterzijde en een VGA cam (0.3MP) voor selfies. Het zal verder niemand verbazen dat dit een Android smartphone is; 5.1 Lollipop om precies te zijn.

Bijzonder dat een toestel met deze specs voor nog geen vier euro verkocht kan worden. Daarbij moet wel vermeld worden dat er nogal wat overheidssubsidie op het toestel verleend wordt.

https://twitter.com/rajupp/status/699836597399789568?ref_src=twsrc%5Etfw

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.