Nieuws
22 november 2007 - Ron Smeets

Een 'SideKick' van Nokia?

De Finse toestelmaker stoeit met het idee om een 'SideKick' achtig toestel te gaan ontwerpen. Dat blijkt althans uit een recente patentaanvraag die Nokia ingediend heeft.

Daarop is een toestelmodel te zien (zie afbeelding hierboven) dat namelijk wel erg veel lijkt op de bekende SideKick's. Overigens lijkt het er wel op dat Nokia een andere mechaniek gaat gebruiken om het scherm 'uit te schuiven' dan die de we van de SideKick (HipTop in Nederland) kennen.

Links op de afbeelding is een tekening te zien waaruit geconcludeerd kan worden dat je bij Nokia's toestel aan een knop moet draaien om het scherm omhoog te klappen.

Verder ziet het ontwerp er op de tekening behoorlijk strak, en een stuk minder speels dan het 'origineel', uit. Maar dat is iets wat we van Nokia wel mogen verwachten.

Nu nog afwachten of het toestel ook daadwerkelijk ontworpen en geproduceerd gaat worden en of het een Smartphone danwel een nieuwe uitvoering van de Internet Tablet gaat worden.

Via: UnwiredViewGerelateerde links:
Nokia touchscreen patent: 'Finse iPod' op komst?!?
Vierde generatie SideKick gespot
Twee nieuwe SideKick ontwerpen
Nokia ontwerpt GSM met roterend keypad
Paris Hilton showed haar nieuwe Sidekick
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.