Accessoires
05 januari 2006 - Ron Smeets

Een 'shockerende' GSM

Op het eerste gezicht lijkt deze GSM op een begin jaren 90 model die je tegenwoordig eerder in een museum dan in de winkel zult zien.

Toch is dit toestel pas enkele weken te koop (in China) en is het ook geen 'omgebouwde' antieke GSM zoals de DynaTac die wij enkele weken geleden tegen kwamen.

Nee, dit is een GSM met ingebouwd zelfverdedigings systeem, ofwel een electroshock mobieltje. Dat verklaart de wat lompe look van deze 'zaktelefoon'. Als je lastig gevallen wordt haal je hem uit je tas of zak en na een druk op de 'panic-button' zul je je belager als een zak aardappelen, geholpen door enkele duizenden Volts, in elkaar zien zakken. Zie hier een actiefoto

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.