Nieuws
18 augustus 2016 - Ron Smeets

Een screenprotector is geen overbodige luxe voor de Galaxy Note 7 Gorilla Glas 5 is bijna net zo krasgevoelig als plastic

Zelf ben ik nog volop bezig met mijn tests van de Galaxy Note 7 maar zoals ik in een eerder artikel ook al schreef ben ik heel erg blij met het fait dat anderen de val- en krastests voor hun rekening nemen. Dan blijft mijn Norte 7 in ieder geval ongeschonden ;)

De valtest, en het resultaat, was enkele dagen geleden al te zien. Daaruit bleek al dat Gorilla Glas 5 bepaald niet onbreekbaar is. Nu is dat natuurlijk niet zo heel erg gek want glas kan, tenzij het gepantserd, en centimeters dik, is altijd breken.

Het resultaat van de krastest in de video hieronder is echter wel zorgwekkend te noemen. Jerry Rig probeerde de Galaxy Note met een aantal 'pennen' met een verschillende hardheid te bekrassen en dat lukte verbazingwekkend genoeg al heel erg snel. Het Gorilla Glas 5 scherm van de Galaxy Note 7 liep bij de derde test al de eerste krassen op. Bij de meeste andere toestellen gebeurt dat pas in fase vijf of zes. Ofwel, de Galaxy Note 7 is bijzonder gevoelig voor krassen en qua hardheid is Gorilla Glas bijna net zo 'zacht' als plastic.

Conclusie: een screenprotector is bepaald geen overbodige luxe voor de nieuwe Samsung phablet. En wil je helemaal op safe gaan, koop dan ook maar meteen een beschermend hoesje. Samen kosten die enkele tientjes. Honderden euro's voordeliger dan het vervangen van het scherm!

Zoals in de video te zien is test Jerry ook nog de krasbestendigheid van de behuizing en de home button. Opvallend is dat de vingerafdruk scanner het laat afweten wanneer de knop zwaar bekrast is.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.