Toestellen
18 juni 2008 - Ron Smeets

Een roze Nokia 8800 Arte van 85.000 Euro

Mmmh, klinkt een beetje overdreven. ik had eigenlijk gehoopt dat we de roze-telefoon-hype voorgoed achter ons gelaten hadden.

Toch moet ik toegeven dat déze roze GSM weer net effe iets anders is dan de gemiddelde roze geverfde Nokia, Motorola, Samsung of Sony Ericsson ;-)

Kunstenaar en edelsmid Peter Aloisson heeft met de Nokia 8800 Arte Pink namelijk zijn eigen draai gegeven aan het begrip 'roze mobieltje'.

Om het toestel een roze uiterlijk te geven heeft Peter hem belegd met ruim 680 witte en roze diamantjes. Dit zorgt niet alleen voor een bijzonder subtiele (zacht) roze teint maar ook voor een behoorlijk gepeperd prijskaartje van 85.000 Euro. En pas op! Bij die prijs is nog geen rekening gehouden met transport- en verzekeringskosten ;-)Gerelateerde links:
GSM van 1 miljoen
Bling Bling versie van de Nokia E90
Diamanten smartphone van 1 miljoen
Top 5 van duurste toestellen ter wereld
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.