Nieuws
23 februari 2006 - Ron Smeets

Een ringtone symfonie

In de ‘garderobe’ van de Strand boekenwinkel in New York zijn bezoekers verplicht om hun tas achter te laten voordat ze de winkel betreden, net als bij de MediaMarkt en Ikea natuurlijk om te voorkomen dat er spullen in de tassen verdwijnen voordat ze langs de kassa gegaan zijn ;-)

Natuurlijk komt het ook vaak voor dat mensen hun mobieltje in die tassen hebben zitten die meer dan eens overgaan tijdens het verblijf in een van de ‘lockers’.

Een van de medewerkers van de winkel kreeg enkele maanden geleden het lumineuze idee om een GSM symfonie op te voeren, bestaande uit de geluiden die door de diverse telefoons geproduceerd worden.

Inmiddels is de zogenaamde ‘ringtone symphony’ met succes en de hulp van een 120-tal GSM’s ook daadwerkelijk opgevoerd. Zie hier een compleet verslag met vooral veel foto’s van de bewuste avond enkele weken geleden, in New York.

Er is overigens ook een videoverslag van gemaakt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.