Nieuws
08 januari 2007 - Ron Smeets

Een ringtone die niet 'ringt'

Hij duurt maar liefst 4 minuten en 33 seconden, maar voor hetzelfde geld zou dat 12 seconden of 48 minuten kunnen zijn want de 'My Cage' ringtone van Jonathon Keats (foto) is niet te horen, ook niet voor kinderen.

De ringtone bestaat dus uit ruim vier en een halve minuut pure stilte. De kans dat je de binnenkomende gesprekken hoort of zult beantwoorden wordt daardoor een stuk kleiner, zoniet nihil. En als iedereen deze ringtone op zijn of haar GSM insteld, dan wordt het overal een heel stuk stiller. Uhhm, of zou door de stilte die dan ontstaat juist iedereen weer denken dat zijn mobieltje 'rinkelt'?

De maker van de ringtone adviseert overigens dat iedereen die deze tone installeert op z'n GSM ook de voicemail uitzet want als het binnenkomende gesprek na 20 seconden of zo doorgeschakeld wordt kun je natuurlijk niet genieten van de volledige ringone ;-)

Via: Start MobileGerelateerde links:
GSM's uit of stil in Hawaiiaanse bussen
Nokia's belmanieren: Phonethics
Jerry Springer ringtones
Foute ringtone kan je je vriendschap kosten
Geluid tegen hangjongeren wordt ringtone
Welke ringtone past bij jou?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.