Toestellen
09 oktober 2012 - Ron Smeets

Een 'pureview' foto, met flits, genomen met de Lumia 920

De 'Pureview' camera die Nokia in de Lumia 920 gestopt heeft, die later dit jaar in de winkels verschijnt, heeft al behoorlijk wat discussies doen opwekken. De gefake'te video en enkele, vermeende, gephotoshopte kiekjes waren daar de voornaamste oorzaak van.

Nu is de eerste foto opgedoken die met het toestel genomen is in een donkere omgeving, met de pulserende LED flitser. Op de foto is Chanse Arrington te zien, een Nokia Developer & Content Manager, samen met zijn kersverse vrouw. De foto is namelijk genomen tijdens zijn huwelijksfeest, maar dit ter zijde ;-)

Ik moet zeggen dat ik niet echt onder de indruk ben. De 'pulserende LED flitser' heeft iets simpels als 'rode ogen' namelijk niet kunnen 'wegwerken', zo is duidelijk te zien. Het feit dat Chanse bloost zal waarschijnlijk te maken hebben met het heuglijke feit, en de drukte van zijn huwelijksdag, en niet zo zeer aan de camera (software) van de Lumia 920 liggen, hoop ik ;-).

De high-res versie van onderstaande foto kun je hier bekijken.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.