Nieuws
10 november 2015 - Ron Smeets

Een pincode op je smartphone is goed, maar je kunt ook overdrijven Japanse iPhone eigenaar koos er een van meer dan 45 cijfers

Iedereen zal het met me eens zijn dat het beveiligen van je smartphone met een pincode, veeg-patroon of, indien mogelijk, een vingerafdruk, slim is. Uiteraard is het ook verstandig om, wanneer je voor een pincode kiest, de beveiliging niet te makkelijk te maken. 1-2-3-4 is dus geen goede pincode. Te kort en te eenvoudig. Beter kies je voor een iets langer en ingewikkelder wachtwoord.

Maar... je kunt het ook overdrijven. De iPhone gebruiker in onderstaande twitter video bewijst dat. Hij is letterlijk 10 seconden bezig met het intoetsen van zijn pincode. En dan tikt ie nog razendsnel ook. Ik heb het aantal cijfers niet precies geteld (probeer maar eens ;)), maar volgens mij zijn het er meer dan 45. Het is al bijzonder dat hij de code zelf kan onthouden, laat staan dat iemand hem met succes af kan kijken.

https://twitter.com/yossy1999116/status/662880539880194048?ref_src=twsrc%5Etfw

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.