Nieuws
22 februari 2006 - Elske de Boer

Een op de zes Amerikanen heeft twee GSM's

Vijf jaar geleden, zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek, had vrijwel niemand nog 2 mobiele telefoons, maar daarin komt dus snel verandering.

Inmiddels hanteert een op de zes twee toestellen. Vaak gaat het dan om een PDA of BlackBerry in combinatie met een 'normale' GSM, maar er zijn inmiddels ook al voldoende voorbeelden te vinden van personen die gewoon twee GSM's hebben.

Kijkend naar mijzelf en mijn omgeving krijg ik in eerste instantie de indruk dat ze daar aan de overkant van de oceaan een beetje achter lijken te lopen, maar het feit dat in mijn directe omgeving veel meer mensen met meer dan 1 mobiele telefoon rondlopen iigt natuurlijk ook aan de business waarin ik en mijn collega's en veel van mijn vrienden in rondwaren.

Wat verder nog het vermelden waard is wat het Amerikaanse onderzoek betreft is de reden waarom men voor meer dan een mobiel toestel kiest.

Zo zeg het meerendeel, 59% van de multiple toestel users dat men privé en werk wil scheiden. 6% gebruikt een toestel om op gebeld te worden en de ander om zelf mee te bellen. Een evengroot deel gebruikt 1 toestel als GSM en de ander als Walkie Talkie, een dienst die in de VS een stuk populairder is als hier in Europa. 5% heeft een toestel voor mobiel te kunnen internetten en emailen en gebruikt zijn of haar tweede GSM om te bellen en 1% heeft twee toestellen omdat eentje in de auto ingebouwd, iets dat we hier ook nog wel eens zien.Gerelateerde links:
Wereldwijde verkoop mobieltjes 21% groei
Verkopen mobieltjes weer fors gestegen
Wereldrecord mobiele telefoonverkoop
HP en Palm profiteren niet van groei PDA markt
De best verkochte mobieltjes van 2005
Over de auteur: Elske de Boer