Nieuws
11 juni 2016 - Ron Smeets

Een op de tien Android toestellen draait nu op Marshmallow Lollipop nog steeds de voorkomende Android versie

Bij de meest recente 'telling' van Google is gebleken dat de nieuwste versie van het Android OS, Marshmallow, inmiddels op 10.1% van alle Android toestellen draait. De verspreiding van Marshmallow vordert dus gestaag maar je moet er wel bij bedenken dat de versie al meer dan zes maanden beschikbaar is. De afgelopen drie maanden steeg het aandeel van Marshmallow met gemiddeld 2.5% per maand.

Lollipop (5.X) is op dit moment nog altijd de meest gebruikte Android versie met een marktaandeel van ruim 35%. Ook KitKat (4.4) en Jellybean (4.1 t/m 4.3) worden nog meer gebruikt dan Marshmallow met marktaandelen van respectievelijk 31.6& en 18.9%.

Bron: Google Developer Blog

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.