Nieuws
04 mei 2015 - Ron Smeets

Een op de acht Chinezen kocht het afgelopen kwartaal een iPhone Apple smartphone is nu de op één na best verkopende toestel in China

Uit marktonderzoek van blijkt dat Apple het afgelopen kwartaal in China 13.5 miljoen iPhones verkocht heeft. Op een totaal van 109.8 miljoen verkochte smartphones betekent dat dus dat één op de acht smartphone kopende Chinezen voor een iPhone koos. Ofwel, een marktaandeel van 12.3%.

Daarmee is is Apple nog niet de nummer 1 in China. Die plek is vooralsnog voorbehouden aan Xiaomi. Deze fabrikant verkocht 14 miljoen smartphones en blijft met 12.8% nog de marktleider. Huawei was in Q1 van dit jaar de nummer drie met 11.2 miljoen verkochte toestellen en een marktaandeel van 10.2%.

Het moge duidelijk zijn dat de Chinese markt er iets anders uit ziet dan die in de rest van de wereld waar Samsung al jaren de onbetwiste nummer 1 is. Helaas meldt het nieuwsbericht niets over de positie van de Koreaanse fabrikant in het land van de lange muur. Samsung is daar een van de 'overigen'. Overigens hebben alle andere fabrikanten samen meer dan 71% van de Chinese smartphone markt in handen, maar geen enkel merk uit die groep komt boven de 10% uit; ook Samsung niet, dus.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.