Entertainment
31 augustus 2006 - Ron Smeets

Een ode aan de ouderwetse telefooncel

Steeds meer telecombedrijven ontmantelen de openbare telefooncel. De reden daarvoor moge duidelijk zijn en is ook hier al meer dan eens besproken: de GSM maakt de telefooncel overbodig.

Op de site van The Payphone Project zijn tientallen publicaties te lezen van Telco's van over de hele wereld die de telefooncel de rug toe keren.

Daarom is een van de initiatieven van het project het vereeuwingen van telefooncellen. Zie je er eentje, maak een foto en stuur 'm in per post, mail of MMS. Hoe aparter de telefooncel of de lokatie, des te groter is de kans dat ie een plekje krijgt in The Payphone Project.Gerelateerde links:
Cellen overschot?!
Mobiele bellers weer de cel in!?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.