Concepten
27 november 2014 - Ron Smeets

Een 'nostalgisch' iPhone concept Alle fouten die Apple's designers bij de iPhone 6 maakten opgelost

Over het design van de iPhone 6 en 6 Plus is al heel veel gezegd en geschreven. De uitpuilende camera en de ietwat vreemd ogende kunstof (antenne) 'naden' in de achterzijde zijn twee voorbeelden. Ja, de ronde zijkanten geven het toestel weer een beetje de look and feel van de eerste iPhone modellen (tot en met de 3GS), maar dat is het dan ook wel. Doordat Apple de iPhone 6 uitgerust heeft met grotere schermen (4.7 en 5.5 inch) zorgt de ruimte die de home button onder het scherm in neemt, en Apple's besluit om het design symmetrisch te houden daardoor ook de 'loze' ruimte boven het scherm, er voor dat de toestellen een stuk minder compact zijn dan de meeste concurrenten met een vergelijkbare schermgrootte.

Het kan ook anders moet ontwerper Grisha Serov gedacht hebben. Hij bedacht het concept voor de iPhone Edition. Een toestel met een 4,5 inch scherm, zonder uitpuilende camera en met de home button, en vingerafdruk scanner, aan de bovenzijde. Verder is het concept gemaakt van staal en echt chroom, althans dat zou de bedoeling zijn als het meer was dan een aantal tekeningen ;) Ow, en de lelijke antenne randen aan de achterzijde worden opgelost door één rand rondom de hele behuizing. Al met al ziet de iPhone Edition er zeker niet slecht uit. Helaas denk ik niet dat Apple zich er iets van aan zal trekken bij het ontwerpen van de volgende generatie van de iPhone.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.