Toestellen
27 september 2007 - Ron Smeets

Een 'Nokia' van 18.000 Euro

Ok, formeel staat er 'Vertu' op het toestel, maar we weten allemaal dat dit een dure merknaam is voor toestellen die door Nokia gemaakt worden.

En duur zijn ze, deze Vertu GSM's. Prijzen van 3000 tot 7500 Euro zijn geen uitzondering, maar daarvoor koop je dan ook wel iets unieks.

Voor diegenen die de 'standaard' Vertu modellen nog niet uniek of exclusief genoeg vinden komen er regelmatig ook nog zogenaamde 'Limited Edition' modellen op de markt. Wellicht ken je de Vertu Race Legends series of de Ascent Ferrari 1947 al. Deze toestellen werden in kleine oplages geproduceerd en waren daarom dus nog duurder dan normaal.

Nu komt er zowaar nog een exclusiever model op de markt, wederom ter ere van Ferrari's 60e verjaardag (net als de Ascent 1947). De Vertu Ascent Ferrari 60 gaat maar liefst 18.000 Euro kosten (25.000 dollar). In ruil voor die absurd hoge aanschafprijs weet je wel zeker dat je een toestel bezit waar er maar 60 van gemaakt zijn.

Hij wordt geleverd in een luxe doos met als extratje een 'klep' van een Ferrari F1 bolide (fot hier onder).Gerelateerde links:
Top 5 van duurste toestellen ter wereld
Vertu Signature nu ook in roze
Overvallers maken voor 4.5mljn aan Vertu GSM's buit
Ferrari GSM van Vertu
Vertu Race Legends colectie is compleet
Luxe GSM's voor racefans
Vertu Constellation voor de 'kleine' beurs
Een GSM van 80.000 Euro
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.