Toestellen
09 januari 2010 - Ron Smeets

Een Nokia van 110.000 Euro

Echt dure Nokia's dragen doorgaans het Vertu merk. De Nokia Supreme is daarom ook een uitzondering. Het toestel is feitelijk een extreem gepimpte Nokia 8800 Arte.

Alhoewel ik mij afvraag of je bij 1225 roze diamantjes (12.5 caraat) en eentje van 3 caraat als menu-knop nog wel mag spreken van 'pimpen' ;-) Stuart Hughes van het Britse Goldstriker, ook geen onbekende, was verantwoordelijk voor dit design. In de behuizing is ook nog eens 83 gram platinum verwerkt.

Hoe dan ook, mocht je interesse, en 110.000 Euro (99.995 Engelse ponden), hebben, dan moet je er snel bij zijn want er zijn maar drie exemplaren beschikbaar. Uhhm, wacht effe. Dat betekent dus dat je een toestel van meer dan 100.000 Euro koopt dat nog niet eens uniek is?!? Da's nou weer jammer, toch? Nokia-Supreme

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.