Accessoires
10 januari 2011 - Ron Smeets

Een (nieuwe), nee, oude ;-) MeeGo Tablet OS preview

UPDATE (15u20): Zoals diverse oplettende lezers ook al meldden is dit dus geen nieuwe MeeGo presentatie maar zelfs eentje die ruim een half jaar geleden ook al eens voorbij kwam.  Sorry ;-))

De afgelopen week zijn er heel wat nieuwe Tablets gepresenteerd in Las Vegas. Tenzij ik iets gemist heb was het op de CES volgens mij echter verdacht stil rondom de Teblet versie van het MeeGo OS. Eigenlijk is het sowieso erg stil voor wat betreft MeeGo. Enkele maanden geleden beloofde Nokia nog een 'MeeGo aankondiging' voor het eind van 2010, maar ook die is uitgebleven.

Welnu, de boys van de Linux Foundation, hebben onlangs een videopreview gemaakt van het MeeGo Tablet OS. De video daarvan kun je hieronder bekijken. In hoeverre dit een alpha of beta versie is, is nog niet duidelijk, maar de UI ziet er wel al een stuk beter en sneller uit dan in de eerdere previews. Omdat het dus niet om een nieuwe 'preview' presentatie gaat heb ik, op adveis van sygys ;-) nog een tweede 'oude' preview video erbij gezet...  Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.