Nieuws
09 december 2011 - Ron Smeets

Een nieuwe Lumia 800, bijna geen contactfoto's meer?

Enkele dagen geleden ontving ik mijn nieuwe, blauwe, Lumia 800. Ik had een zwarte en ook dat was niet mijn eerste Windows Phone (7.5) toestel. Daarvoor heb ik ook de Optimus 7.5 en de HTC Radar getest.

Een van de leuke features, vind ik zelf, is het synchroniseren van contacts met Facebook (en of Twitter en Windows Live). De integratie van profielfoto's en andere (social media) updates van je contacten is werkelijk subliem. Toch liep in deze week ineens tegen een raar probleempje aan dat op dit moment ook voor Nokia (en Microsoft) een raadsel blijft. Daarom beschrijf ik het maar even in een artikel met de vraag of er Windows Phone gebruikers zijn die hier wellicht ook last van - en mogelijk al een oplossing gevonden - hebben.

Nadat ik mijn nieuwe Lumia 800 helemaal geinstalleerd en geconfigureerd had bleek dat het synchroniseren van de profielfoto's bij meer dan 90% van mijn contacts niet goed gegaan was. Ook mijn eigen 'Ik' profielfoto bleef een grijs vlak. Opnieuw synchroniseren (filteren van de contactpersonen) bood geen soelaas en ook na het updaten van mijn Lumia 800 (de Windows Phone én de Nokia Update die deze week uitgerold zijn) bleef het probleem bestaan. Als ik mijn eigen profielfoto wil wijzigen (die haalt hij dan uit mijn Facebook profiel) dan lukt dat ook niet. Er worden wel twee 'fotos' getoond, maar die blijven 'grijs' en als ik er eentje selecteer dan springt Windows Phone terug naar mijn profiel (de 'Ik' tile). Overigens zie ik dezelfde grijze vlakken ook terug bij de foto's. Behalve het camera album worden alle andere foto's, die online gesynchroniseerd worden, niet weergegeven op mijn toestel.

Zoals gezegd heb ik de afgelopen weken, behalve mijn eerste Lumia 800, nog twee Windows Phone 7.5 toestellen getest en daar ben ik bovenstaand probleem niet tegengekomen. De profielfoto's van mijzelf en mijn contacten verschenen steeds netjes, en vrijwel direct na het instellen, in beeld. Ook als ik twee toestellen tegelijk gebruikte. Dat zou natuurlijk ook geen verschil mogen uitmaken.

Voor mij is het dus een raadsel waar ik tot op dit moment nog geen oplossing voor gevonden of aangedragen heb (gekregen). Misschien dat een van de lezers met een Windows Phone 7.5. toestel mij kan helpen? Microsoft en Nokia zoeken het ook nog uit. Als ik daar iets van hoor dan zal ik het zeker hier toevoegen. Tot slot nog een paar foto's (waarbij ik de namen van contactpersonen heb 'weggepoetst') van het probleem.

Lumia-800-Profielfoto-Bug-y Lumia-800-Profielfoto-Bug-x Lumia-800-Profielfoto-Bug-z Lumia-800-Profielfoto-Bug-w

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.