Toestellen
22 augustus 2011 - Ron Smeets

Een Nexus S van 2800 Euro

Een veelgehoorde 'klacht' over Samsung toestellen is dat ze soms wat goedkoop en fragiel ogen en aanvoelen. Dat komt vooral omdat de Koreaanse fabrikant vaak gebruik maakt van plastic behuizingen.

De Google Nexus S, die ook door Samsung gemaakt wordt, heeft die klachten ook moeten ondergaan. Welnu, Mobiado, makers van dure, luxe (smart)phones heeft een 'eigen' versie van de Nexus S gemaakt. Die is voorzien van een, degelijke, (edel)metalen behuizing. Dat heeft wel behoorlijke gevolgen voor het prijskaartje. Die varieert nu namelijk tussen de 2100 en 2800 Euro.

Er zijn twee 'Mobiado' uitvoeringen van de Google Nexus S. De een is voorzien van een aluminium behuizing (vliegtuig kwaliteit) en komt als Grand Touch op de markt voor 2100 euro. Het duurdere model, de Grand Touch GCB heeft een behuizing die gemaakt is van massief verguld koper en een sapphire crystal display. Die kost dan ook 2800 euro. Verder zijn er ook zwarte, roestvrijstalen schroeven in de behuizingen verwerkt.

Foto's: nexus-S-Grand-Touch-a nexus-S-Grand-Touch-aa nexus-S-Grand-Touch-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.