Toestellen
12 mei 2007 - Ron Smeets

Een nep Shine die er niet op lijkt

Dat mag je toch wel concluderen als je naar de foto's van de Chinese CECT Shine kijkt.

Het is duidelijk dat deze namakers alleen de naam van de Shine willen misbruiken in de hoop dat het de verkoopcijfers van hun eigen toestel ten goede zal komen.

De spiegelende voorkant is ook echt de enige feature die een beetje aan het origineel van LG doet denken. Verder is deze lelijke candybar weinig enerverend.

Qua specs moet de CECT Shine het doen met een 1.9inch QVGA display, 1.3MP cam, dual band GSM en een microSD kaart voor extra geheugencapaciteit.

Uit het gewicht en de afmetingen van het toestel mag je gevoeglijk afleiden dat, in tegenstelling tot de Shine van LG, men geen gebruik gemaakt heeft van hoogwaardige materialen als aluminium en roestvrij staal, maar ordinair plastic. Hij is namelijk 92x42x10mm en weegt 51 gram. En dan durven ze er ook nog 130 dollar voor te vragen. . .Gerelateerde links:
Fake N95 met slider functie
LG Shine nagemaakt door Diamond
Candybar Shine het eerst naar Rusland
Samsung's eigen 'Shine': de B5000
Chinese Multimedia phone met 4MP camera
Fake Nokia 7380 op eBay
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.