Toestellen
21 januari 2015 - Ron Smeets

Een mobieltje om verliefd op te worden Een ouderwetse 'GSM' met een bijzondere vorm

Terwijl we langzaam maar zeker gaan denken over de eerste echt buigbare smartphones hebben ze in Japan een mobieltje gemaakt om verliefd op te worden. Nee, het is zeker geen smartphone of een toestel met een flexibel display. De Heart 401AB is, zoals de naam al doet vermoeden, een toestel dat de vorm van een hart kan aannemen. Bedoeld voor vrouwen, of meisjes, en alleen in Japan te koop.

Over de specs hoeft eigenlijk niets gezegd te worden. Ik bedoel, een 0.9 inch monochroom scherm met een resolutie van 128 x 36 pixels?! Dat stamt uit de tijd van de Nokia 3310 ;) Verder heeft het toestel natuurlijk ook geen data support, maar nog wel een headset aansluiting. Enfin, de foto's zijn eigenlijk nog het meest de moeite waard.

Mocht je je afvragen hoe de Heart 401AB in een hart kan veranderen. Welnu, door de onderkant 180 graden te draaien. Voor echt romantische Japanners bestaat ook nog de mogelijkheid om het toestel te laten graveren. Elkaars naam om elke helft van het hart. En als je dan met knallende ruzie uit elkaar gaat... dan zal het toestel wel sneuvelen... een gebroken hart... zucht ;)

De Heart 401AB, ze hadden wel een iets romantischer naam mogen kiezen overigens, zal eind maart in Japan op de markt komen en kost, voor zover ik dat kon afleiden uit de informatie op de site van de shop die hem gaat verkopen, rond de 90 Euro.

Bron (Japans), Via, Shop (Japans)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.