Nieuws
27 september 2008 - Ron Smeets

Een mobieltje die voorleest van papier

Het Amerikaanse K-NFB Reading heeft een stukje software ontwikkeld waardoor je mobieltje, mits voorzien van een goede camera, een voorlezer wordt.

Letwel, deze software, k-Reader, is met een prijskaartje van zo'n 1200 Euro zeker niet bedoeld als een soort van gadget of fun applicatie maar speciaal bedoeld voor blinden, slechtzienden en analfabeten. In onderstaande video kun je een demo zien (na ongeveer zes en een halve minuut. Via: Mensmerk

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.