Toestellen
03 november 2015 - Ron Smeets

Een mobiele auto, maar dan anders Een Taiwanese artiest bouwt een auto van 25.000 oude mobieltjes

Lin Shih-Pao heeft de afgelopen drie jaar aan zijn eigen mobiele auto gewerkt. Geen model waar hij ook echt de weg mee op kan maar een voertuig dat opgebouwd is uit zo'n 25.000 oude mobieltjes. Nee, hij had ze niet in kasten en lades liggen. Taiwanezen staan immers bekend als een volk met gemiddeld meer dan twee en soms zelfs meer dan tien mobiele telefoons per persoon ;)

De verzameling oude toestellen heeft Lin in totaal zo'n 27.000 euro gekost; gemiddeld iets meer dan 1 euro per toestel dus. Hij bouwde in de tussentijd een houten skelet in de vorm van een auto en 'beplakte' die met de toestellen. In onderstaande video kun je Lin aan het werk, en het eindresultaat, zien.

Ow, en de reden waarom Lin deze 'auto' gebouwd heeft is om aandacht te vragen voor recycling.

https://youtu.be/XeXmSlQsd4o

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.