Toestellen
23 december 2007 - Ron Smeets

Een Mercedes Smartphone uit Taiwan

Het meest opvallende uiterlijke kenmerk aan deze Taiwanese Smartphone is zonder enige twijfel het Mercedes Logo dat midden op het toestel zit.

Nee, het is geen officieel toestel dat onder de vlag van de Duitse autofabrikant geproduceerd wordt maar weer een typische geval van Aziatische fake ;-)

De specificaties van deze Nokia E90 achtige smartphone, lokaal bekend als de QKFone G998, zijn daarentegen wel zeer de moeite waard.

Zo heeft hij onder andere twee displays, een van 2.8 inch aan de binnenzijde en een 1.8 inch exemplaar (beiden QVGA en touchscreen) aan de voorkant van het toestel. Tot de overige specs horen onder andere een GPS ontvanger, dual band GSM, Multimedia speler, 2MP camera, USB, Bluetooth, 1GB intern geheugen en microSD geheugenkaart gleuf.

Opvallend zijn verder de speciale multimedia- en game bedieningstoetsen aan de binnenzijde van het toestel waar je eigenlijk een qwerty toetsenbord zou verwachten.

Ik denk niet dat we deze 'Mercedes' Smartphone ooit hier in de winkels zullen gaan tegenkomen.Gerelateerde links:
Mercedes total loss na aanrijding met RAZR
Mercedes met Asus in de GSM business
Drie McLaren Mercedes toestellen van Vodafone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.