Toestellen
14 februari 2014 - Jeroen de Hooge

Een 'lederen' Samsung Galaxy S4, mosterd na de maaltijd?

Er komt een nieuwe variant van de Samsung Galaxy S4 op de markt. Het gaat om een Galaxy S4 en een Galaxy S4 Mini met accudeksel die bekleed is met imitatieleer. Dat oogt vanzelfsprekend een stuk luxueuzer en exclusiever dan de plastic achterkant van de huidige Galaxy S4, maar zijn er daadwerkelijk liefhebbers voor de nieuwe S4-variant, zo vlak voor de release van de S5?

Steeds vaker varianten op mobiele telefoons
Het is een trend die we de laatste jaren signaleren in de smartphonemarkt: fabrikanten brengen meer varianten en versies van hun modellen uit. Zo is er de gewone S4, de S4 Mini, de S4 Active, de S4 Zoom en straks ook de “S4 leather”. Leuk, handig, of overkill? Het lijkt erop dat Samsung langer wil “teren” op het succes van haar meest recente vlaggenschip. Ook bij de iPhone kennen we inmiddels de “s”-modellen, zoals de 4s als variant op de iPhone 4, en de 5s als variant op de iPhone 5. 

Mosterd na de maaltijd?
De Samsung Galaxy S5, het nog te releasen nieuwe vlaggenschap van de Koreaanse elektronicafabrikant, wordt naar alle waarschijnlijkheid geïntroduceerd tijdens het aankomende Mobile World Congress. Dat zal plaatsvinden van 24 tot 27 februari in Barcelona. Nog onduidelijk is wanneer de nieuwe Galaxy S4-variant naar Nederland komt. We vragen ons af: zouden mensen niet gewoon afwachten of doorsparen tot ze een S5 kunnen kopen? Zou er dan werkelijk nog markt zijn voor de Galaxy S4 met lederen achterkant? Wie van onze lezers gaat voor de “S4 leather”?

Over de auteur: Jeroen de Hooge
 
Jeroen is werkzaam als Managing Director bij The Blog Idea Factory BV, uitgever van ondermeer Dutchcowboys, Travelvalley & Carrepublic. Behalve liefhebber van tech & gadgets is hij ook Audigek.