Accessoires
30 augustus 2013 - Redactie MobileCowboys

Een langer leven met een beschermhoes [Adv]

Smartphones en tablets zijn zeer kwetsbare apparaten. Ondanks de forse groei van hoesjes gebruikers, is het aantal zwaar beschadigde apparaten nog altijd groot. We kennen waarschijnlijk allemaal het verbrijzelde scherm van de smartphone wel.

Smartphones
Vooral smartphones zijn vaak de dupe van een onvoorzichtige eigenaar of simpelweg pech. Bepaalde smartphone gebruikers zijn van mening dat smartphones beter tot hun recht komen als ze helemaal kaal zijn. Het fantastische design wordt dan maximaal benadrukt en dat is onder andere de reden waarom je juist die smartphone hebt gekozen.

Feesten en vakantie

Veel smartphone bezitters zijn jongeren. En jongeren houden van feestjes en op (party) vakantie gaan. Tijdens een feest of op vakantie is de kans op schade aan je dure smartphone vele malen groter dan in het dagelijkse leven. Vooral omdat je veel onderweg en in beweging bent.

Even je telefoon in een ondiepe broekzak van je zwembroek steken of tijdens het feesten in een achterzak van je broek. En de dames zonder tasje lopen helemaal een groot risico dat hun smartphone valt. Het kan altijd voorkomen dat je smartphone op de (meestal harde) grond valt.

Zonder beschermhoesje is de kans op een beeldscherm dat aan gruzelementen ligt enorm groot. De kans is 50% dat je toestel op de kant van het scherm valt en de schermen zijn uiterst kwetsbaar. Valt de telefoon op de achterkant, dan is de kans op inwendige schade groot. Valt je telefoon op de grond mét een beschermhoesje, dan is er meestal niets aan de hand omdat het hoesje de klap opvangt. Het enige wat je moet doen, is je telefoon oprapen en zorgen dat je hem niet kwijtraakt. Het laten repareren van een smartphone scherm kost afhankelijk van het toestel tussen de €100 en €200. Als het toestel niet meer werkt vanwege inwendige schade, kun je je toestel waarschijnlijk vaarwel zeggen.

Voor ieder soort gebruiker een passend hoesje

Ook mensen die hun smartphone liever zonder hoesje zien, kunnen passende bescherming vinden. Voor ieder toestel bestaan verschillende mogelijkheden. Zo bestaan er vele soorten Sony Xperia Go hoesjes waarbij je toestel geheel beschermd is terwijl het hoesje alleen om de achterkant zit. De bumper of backcover krult iets over de voorkant heen waardoor de klap door de rand wordt opgevangen als het toestel met het scherm op de grond valt. Bij een backcover of een bumpel is het gebruik van een screenprotector raadzaam. Dit is een dunne folie die je over het scherm plakt waardoor je geen krassen op het scherm kunt krijgen.

Voor de iPhone is een iPhone bumper of een backcover ideaal. Andere toestellen kun je ook met bumpers en backcovers beschermen maar ook met stijlvollere hoesjes. Zo kun je de nieuwe Galaxy S4 bijvoorbeeld met de zeer strakke officiële Samsung Galaxy S4 flip cover beschermen. Hiermee is de voor- en achterkant van je toestel beschermd terwijl je je telefoon volledig kunt blijven gebruiken als deze in het hoesje zit.

Tablets
Ook tablets zijn kwetsbare apparaten. Omdat ze groter zijn en een ander doel dienen, komt zware beschadiging aan een tablet minder vaak voor dan bij smartphones. Je neemt een tablet immers niet mee naar de dansvloer of een festival. Toch is het ook voor een tablet aan te raden om een tablethoes te gebruiken. Sowieso omdat de hoes tevens een standaard vormt waardoor je de tablet op verschillende manier kunt neerzetten. Maar ook om te zorgen dat het scherm van je toestel niet beschadigt door zandkorrels op het strand of door sleutels als je tablet samen met andere spullen in je tas zit.

Een langere levensduur
Bescherm je smartphone of tablet met een juiste beschermhoes en je kostbare apparaat zal veel langer meegaan. Zo kun je bijvoorbeeld na je tweejarige abonnement nog een jaartje extra genieten van je smartphone én van lage kosten door een sim only abonnement.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl