Nieuws
10 juli 2008 - Ron Smeets

Een kwart van de 500 iPhone applicaties is gratis

Vanavond is het zover. Dan wordt in Nederland officieel de iPhone geïntroduceerd. Wij zullen daar natuurlijk ook bij zijn.

Enkele uren later (donderdag-avond, Amerikaanse tijd) zal ook de Apple App Store online gaan. Volgens Steve Jobs is deze winkel meteen gevuld met zo'n 500 applicaties die geschikt zijn voor de iPhone. Een kwart daarvan is gratis en van de overige 75% kost 90% 10 dollar of minder. Ongeveer een derde van alle applicaties die vanaf morgen aangeboden worden zullen games zijn.

Op de nieuwe iPhone zal de App Store al aanwezig zijn. Gebruikers van de oude iPhone kunnen hem gratis downloaden. iPod Touch gebruikers betalen 10 dollar voor deze download.Gerelateerde links:
iPhone SDK geintroduceerd, firmware 2.0 in Juni
Ga jij een iPhone kopen?
T-Mobile met 3 speciale bundels naar de iPhone.
3G iPhone vanaf 11 Juli bij T-Mobile
Hoera? Hoera? De iPhone is jarig
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.