Nieuws
25 mei 2013 - Ron Smeets

Een kijkje in de keuken van LG

Op het moment dat dit artikel online verschijnt zit ik op Schiphol te wachten tot de KL0865 met mij en nog enkele Nederlandse en Belgische journalisten en bloggers naar Seoul vertrekt. Daar gaan we zes dagen in de keuken van LG kijken.

Ik zal de komende dagen hier en op Dutch Cowboys en Style Cowboys uitgerbreid verslag doen van hetgeen we in de krochten van LG te zien krijgen. Ik ben in ieder geval zeer benieuwd naar deze 'excursie'. Voor mij is het ook de eerste keer dat ik Zuid Korea ga bezoeken en dat wordt ongetwijfeld al een bijzondere ervaring. 

Het programma voor de komende zes dagen ziet er ongeveer als volgt uit. Zondag begint meteen goed met een hele middag vrije tijd (en wennen aan het tijdsverschil ;-)) Maandag bezoeken we de LG Twin Towers, het hoofdkantoor van de fabrikant. Na enkele presentaties gaan we naar de LG Best Shop in Gangnam (waar wellicht nog een raar dansje gedaan wordt ;-)) In de middag staat onder andere een bezoekje aan LG's R&D center gepland.

Dinsdag krijgen we een rondleiding in een van de fabrieken van LG Display. In de middag gaan we razendsnel mobiel internetten met de nieuwste 4G en LTE technieken. Mogelijk krijgen we ook nog een kijkje in het design en de ontwikkeling van de LG Optimus G Pro. Woensdag viegen we vervolgens naar Busan (in het zuid-oosten van Zuid Korea) voor een dag met Home Entertainment sessies, inclusief een bezoek aan de Changwon fabriek van LG.

Na drie dagen hard werken is het tijd voor ontspanning en dus vliegen we woensdagavond nog naar Jeju Island (foto hieronder). Daar zullen we de donderdag doorbrengen met wat sightseeing. Vrijdag komen we weer terug naar Nederland. Zoals jullie kunnen zien wordt het een heel vervelende trip (ahum). Stay tuned voor Koreaanse tweets, facebook updates, artikelen en video's.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.