Tablets
12 april 2012 - Ron Smeets

Een kijkje in de iPad fabriek van Foxconn (video)

Rob Schmitz, de correspondent van Marketplace in Shanghai, kreeg de gelegenheid om een exclusief kijkje te nemen in de iPad fabriek van Foxconn.

Zijn videverslag vertelt het verhaal van de kwart miljoen(!) medewerkers die starten met een dagloon van 14 dollar per dag (ca. 11 Euro). Na een paar jaar kunnen ze dat verdubbelen tot ca. 22 Euro. De gemiddelde leeftijd van de arbeiders ligt tussen de 18 en 25 jaar en op de dag van Schmitz' bezoek meldden zich 500 'sollicitanten' bij de fabriek.

Deze video gaat over de productie van de iPad en hoewel het weilicht overbodig is om te vermelden is Apple natuurlijk niet de enige fabrikant die gebruik maakt van goedkope Chinese fabrieken.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.