Entertainment
25 oktober 2015 - Ron Smeets

Een kijkje in de Apple Music Android app Screenshots en eerste bevindingen duiken op bij onze oosterburen

Enkele dagen geleden maakte Apple bekend dat Apple Music inmiddels zo'n 6.5 miljoen betalende- en 8.5 miljoen proef abonnees telt. Daarmee komt de muziek streaming service uit Cupertino nog niet in in de buurt van concurrenten als Spotify dat inmiddels meer dan 20 miljoen betalende abonnees telt, maar Apple Music is na een paar maanden wel al aardig op weg.

Binnenkort lanceert de fabrikant ook een Android app voor Apple Music; dat werd bij de presentatie van de muziekservice al aangekondigd. Bij onze oosterburen doken dit weekend de eerste screenshots van die app op. Sterker nog, MobileGeeks kon de Android app al even uitproberen. Opvallend detail daarbij was de ontdekking dat Beats 1 Radio toch ook voor Android gebruikers beschikbaar lijkt te komen. Aanvankelijk werd gedacht dat die streaming service exclusief voor iOS klanten zou blijven.

De versie van de app die getest werd was nog een beta dus het kans zijn dat nog niet alle functies en features naar behoren werkten. Het viel de tester wel op dat de equalizer (EQ) instellingen in de Android app lijken te ontbreken. Ook de verbinding tussen de muziekbibliotheek in iCloud en de Apple Music Android app werkten, in deze beta versie dus, niet altijd even goed.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Ook interessant