Entertainment
05 december 2007 - Ron Smeets

Een jaar lang muziek downloaden bij een nieuwe Nokia

Medio volgend jaar introduceert Nokia 'Comes With Music', vrij vertaald: Muziek inbegrepen.

Kopers van een nieuwe Nokia kunnen daarmee een jaar lang en onbeperkt muziek downloaden van Ovi, Nokia's mobiele content portal. Er zit wel een kleine 'maar' aan. Er kan namelijk alleen muziek gedownload worden van 'Universal Music' artiesten zoals Amy Winehouse, U2 en Rihanna.

Natuurlijk gaat Nokia er van uit dat je na dat gratis jaar een abonnement zult nemen op Ovi, maar dat is niet verplicht en iedereen die na de eerste 12 maanden geen abbo afsluit mag de gedownloade muziek toch houden.

Of deze aanbieding voor alle Nokia (multimedia) toestellen gaat gelden is nog niet bekend. Op andere sites lees ik dat de aanbieding 'gratis' zal zijn, maar dat kan ik uit het persbericht van Nokia niet met zekerheid concluderen. Er staat letterlijk:

During the event the company announced Nokia Comes With Music, a revolutionary program that enables people to buy a Nokia device with a year of unlimited access to millions of tracks from a range of great artists - past, present and future. Once the year is complete, customers can keep all their music without having to worry about it disappearing when their subscription is over.

Hieruit leid ik af dat je dus een toestel koopt waarbij een abonnement zit om een jaar lang onbeperkt muziek te downloaden. Er staat niet specifiek bij dat het gratis is. Dat betekent volgens mij dus ook dat de kans bestaat dat (een deel) van de abonnementsprijs voor dat jaar in de toestelprijs verwerkt zou kunnen worden.Gerelateerde links:
Nokia toestellen met OVI services vanaf 2008 bij Vodafone
Nokia Go Play: XpressMusic 5310, 5610 en Ovi
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.