Entertainment
30 december 2005 - Ron Smeets

Een iPod in ruil voor je CD's

Mobiele muziekspelers zijn populair en de iPod is natuurlijk helemaal het 'je-van-het'. Helaas is dat ook meteen een van de duurste MP3 spelers die te koop is.

Tweedehands CD handelaar Millennium Music heeft daar iets op gevonden.

Er van uit gaande dat iPod kopers van plan zijn om al hun CD's om te zetten in MP3 formaat biedt Millennium nu aan om deze CD's, die daarna toch maar ongebruikt in de kast blijven liggen, bij hun in te ruilen voor. . . een iPod!

Afhankelijk van het aantal CD's en de kwaliteit ervan, zowel fysiek als ook muziekaal, kun je dan een iPod (Shuffle, Nano of G5) uitzoeken. Hieronder staat de 'prijslijst'.

45 CDs = 512 MB iPod Shuffle

65 CDs = 1 GB iPod Shuffle

85 CDs = 2 GB iPod Nano

110 CDs = 4 GB Nano

130 CDs = 30 GB iPod

175 CDs = 60 GB iPod

Wil je je CD's niet missen maar toch profiteren van deze aanbieding, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om de CD's die je wilt inruilen eerst te kopieren. Dat kost je voor een 60GB iPod (175 CD's) zo'n 40 Euro aan lege CD's en, afhankelijk van de snelheid van je brander, een uurtje of 9 werk. Nu nog hopen dat deze actie ook naar Nederland komt. . .

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.