Toestellen
24 juli 2009 - Ron Smeets

Een iPhone TomTom uit China

De officiele TomTom appicatie en -houder moet nog op de markt komen. Helaas is de Nederlandse navigatie specialist er niet in geslaagd dit gelijktijdig met de lancering van de nieuwe iPhone te laten plaatsvinden.

Gelukkig kunnen we altijd nog rekenen op de Chinese namakers ;-) Die maakten de GPS-C3250. Dat zegt natuurlijk niemand iets, maar één blik op de foto's hiernaast en -onder en je begrijpt ook meteen de titel van dit artikel.

Enfin, een Nep TomTom met iPhone look-and-feel dus. En dat voor 130 dollar (ca. 90 Euro). De GPS-C3250 heeft een 5 inch touchscreen display, is slechts 13mm 'dik' en kan behalve navigeren ook muziek, video's en games (af)spelen. Een microSD geheugen kaart gleuf, FM zender en 3.5mm headset aansluitingen maken hem bijna compleet. Helaas kun je er niet mee bellen. Via

GPS-C3250-02 GPS-C3250-01

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.