Entertainment
01 december 2010 - Ron Smeets

Een iPhone app om langzamer te rijden

Dit is nu een typisch voorbeeld van een App die totaal geen zin heeft als je het mij vraagt. Sommige (jonge) automobilisten hebben nogal eens de eigenschap om het gaspedaal bij bepaalde muziek wat verder in te drukken dan dat de snelheidslimiet toestaat ;-)

In Begië hebben ze daarom nu de 'Slow Down' iPhone App gemaakt die andere, rustigere, muziek gaat afspelen (of de muziek zelfs helemaal stopt) wanneer de bestuurder te hard gaat rijden.

Het doel is om bestuurders op deze manier ervan bewust te maken dat ze te hard rijden en dat ze daardoor zich beter aan de snelheid gaan houden. Klinkt leuk, maar ik denk niet dat de App echt veel gebruikt gaat worden door de doelgroep van (notoire) hardrijders. Enfin, hieronder kun je een videodemo van de App bekijken.

Slow Down.be from OVK on Vimeo.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.