Entertainment
26 december 2012 - Ron Smeets

Een iPhone 5 kan best ver 'doorbuigen'... of toch niet?

Het is mij zelf ook wel eens gebeurd. Ik stopte mijn Palm III (ja, way back in 1996 of zo ;-)) in mijn kontzak en ging enkele minuten later zitten. KRAK! Scherm aan gruzelementen en repareren was duurder dan een nieuwe kopen.

Hieronder staan een paar foto's van een iPhone 5 waarmee hetzelfde gebeurd is. Wat daarbij opvalt is de 'flexibiliteit' van het scherm van de Apple smartphone. Het scherm overleefde de 'mishandeling' zonder te breken en het toestel lijkt zelfs nog gewoon te werken. Maar klopt het wel?

UPDATE (03u20): Mede dankzij de reactie van lezer @Sfu valt op dat het Apple Logo op de achterzijde van het toestel niet echt overeenkomt met het origineel. Ik dacht aanvankelijk nog aan gezichtsbedrog door lichtinval, maar het lijkt nu toch steeds meer op 'photoshop' bedrog ;-) Online kan ik op dit moment nog weinig vinden waardoor dit verhaal eenduidig bevestigd of ontkracht kan worden. Vooralsnog is de spreekwoordelijke korrel zout weer van toepassing. Ik ga het ook niet proberen met mijn iPhone 5 om er achter te komen of het glas inderdaad zo ver kan doorbuigen.

Dat neemt niet weg dat online her en der wel al een tijdje gespeculeerd en bericht wordt over de 'zwakke' constructie van de iPhone 5 die dus schijnbaar snel buigt. Mwah, volgens mij overleven maar weinig toestellen een 'sit-down' als ze in een kontzak zitten. Als je tenminste niet al van schrik opspringt voordat je écht helemaal zit ;-) Enfin, er zouden al meerdere gevallen geregistreerd zijn; met name in China. Iemand in Nederland of België die dit al heeft meegemaakt?

iPhone5-Gebogen-b iPhone5-Gebogen-c iPhone5-Gebogen-a

Bron (Frans)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.