Tablets
29 oktober 2011 - Ron Smeets

Een iPad met '3D display' (fun video)

Over het nut van 3D displays in een smartphone of tablet valt nog genoeg te twisten.

De iPad (1 en 2) heeft natuurlijk geen 3D scherm, maar enkele inventieve Japanse dames van de Ochanozumi Women's University hebben wel een leuke oplossing bedacht om toch iets van een 3D effect te kunnen weergeven op de Apple tablets, en iedere andere smartphone of tablet overigens, maar de video hieronder toont hun '3D oplossing' op een iPad. Fun ;-)

Feitelijk is het niet meer dan de plaatsing van een cilindervormige spiegel op het scherm van de iPad. De onderkant van het spiegeltje doet ook meteen dienst als touschreen bediening zodat je de geprojecteerde objecten ook in '3D' kunt ronddraaien.

http://www.youtube.com/watch?v=5EFHUoPmoYQ

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.