Entertainment
12 maart 2010 - Redactie MobileCowboys

Een interactieve mobiele bioscoopervaring bij Last Call

Rianne van Straten (DCG): Als je naar de bioscoop gaat, moet je je mobiel uitzetten. Dat weet je, dat doe je. Niks irritanter dan een slechte ringtone tijdens een spannende scene.

Tenzij je naar de horrorfilm Last Call gaat. Daar moet je je telefoon meenemen. Sterker nog, je moet hem zelfs aan laten staan.

Last Call is een Duitse film van Film Deluxe Berlin i.s.m. 13th Street en zorgt dat er na 3D films een volledige nieuwe ervaring aan een bioscoopbezoekje kan worden toegevoegd. De film is namelijk interactief.

Voordat je de zaal ingaat, moet je op een kaartje je telefoonnummer invullen. Vervolgens kun je rustig de film bekijken. Hoewel... Tijdens een bepaald moment in de film zal er in de zaal een telefoon afgaan. Deze persoon krijgt de hoofdpersoon van de film aan de lijn die hem of haar vraagt om asjeblieft te helpen. Er loopt immers een psychopaat rond. Door middel van spraakherkenningssoftware zal de kijker de hoofdpersoon instructies kunnen geven om ervoor te zorgen dat de hoofdpersoon het einde van de film haalt.

Ik vind het concept wel gaaf, maar in hoeverre dit genre echt toekomst heeft weet ik niet. Hoeveel keuzemogelijkheden heb je? Hoeveel scenes moeten er dan wel niet gefilmd zijn? En stel dat je een kijker belt die helemaal niet wil helpen, maar het alleen nog maar erger wil maken. Kan dat dan ook? Heb in ieder geval vrienden die het "sturen" van een film wel zagen zitten. Met een heel ander soort filmgenre, dat dan weer wel.

De trailer:

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl