Geruchten
12 februari 2014 - Ron Smeets

Een HTC phablet voor elke beurs op komst?

De gemiddelde verkoopprijs van smartphones daalt. Steeds meer consumenten kiezen liever voor een ietwat goedkoper toestel met een voordelig (sim only) abonnement. Dat geldt niet alleen voor de 'kleine' smartphones maar ook voor de zogenaamde phablets.

Als we de laatste geruchten mogen geloven dan werkt HTC momenteel ook aan een betaalbare phablet, de Desire 8. In China zijn de eerste specs en een typische HTC persfoto van het toestel opgedoken.

Behalve een 5.5 inch scherm zou de Desire 8 ook voorzien zijn van een 13 megapixel camera aan de achterzijde en een 5 megapixel versie aan de voorkant. Verder wordt ook gesproken over een dual-sim optie. Dat zou kunnen betekenen dat het toestel met name voor de Aziatische markt bedoeld zou zijn, maar ook dat is pure speculatie. Net als de mogelijke release/presentatie datum en lokatie die in het Chinees op het toestel zou staan; Beijing, 18 maart.

De naam, Desire 8, is misschien een beetje vreemd gekozen voor een phablet met een 5.5 inch scherm, maar wellicht dat dit de codenaam is voor het project. Desire is wel de familienaam die HTC gebruikt voor de ietwat goedkopere toestellen. We zullen zien.

Bron (Chinees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.