Toestellen
25 november 2007 - Ron Smeets

Een hele goede fake N73

Deze Chinese kloon van de N73 werd dit weekend te koop aangeboden op een Nieuw Zeelandse variant van Marktplaats.

De verkoper zegt er zelf heel duidelijk bij dat het om een Chinese namaakversie gaat, maar als je naar de foto's kijkt moet je toch concluderen dat dit wel een van de beter uitgevoerde fake Nokia modellen is die tot nu toe gemaakt zijn. Hieronder (na de klik) staan nog enkele foto's.

Neemt natuurlijk niet weg dat het nog steeds een illegale rip-off van het origineel is.

Bovendien komen de specs niet helemaal overeen met het origineel, maar dat is iets dat bij de Chinese namakers standaard het geval is omdat ze anders de belachelijk goedkope prijzen natuurlijk niet kunnen handhaven.

In dit geval moet deze fake N73 het onder andere doen met een 2 megapixel camera (3.2MP in het origineel), Bluetooth 1.0 vs. 2.0 bij de echte Nokia, dual-band GSM in plaats van de gebruikelijkie quad-band ondersteuning en ik zie ook niets staan over 3G (UMTS) support.Gerelateerde links:
Fake Nokia N76, de Nokla N76
Nokia 5700 'Music' rip-off
Mijn Nokia N73 drama
Nokia N73 'Don Corleone'
Nokia N73 te traag?
Maak van je standaard N73 een 'Music Edition'
Fake Nokia 7380 op eBay
3 nieuwe N-Series Nokia’s officieel aangekondigd
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.