Toestellen
27 november 2014 - Ron Smeets

Een half uurtje met de Galaxy Note Edge Videopreview van de phablet met een scherm aan de zijkant

De Galaxy Note Edge werd in Berlijn samen met de Galaxy Note 4 gepresenteerd. Inmiddels is duidelijk dat het toestel vanaf december ook in de Nederlandse winkels zal verschijnen. Feitelijk is de Galaxy Note Edge qua specs vrijwel identiek aan de Galaxy Note 4. Ok, het scherm is 0.1 inch kleiner en de accu is 100 mAh minder krachtig, maar dat is het dan ook. Ow, en dan vergeet ik het belangrijkste verschil; het 160 pixel brede Edge scherm aan de zijnkant van het toestel. Daarvoor heeft Samsung zelf al wat functies bedacht en sommige zijn best handig. Denk aan de on screen camera buttons voor instellingen en dergelijke die nu dus in het edge deel van het scherm weergegeven worden. De fabrikant hoopt dat ontwikkelaars met apps en andere ideen op de proppen komen waardoor de waarde van het scherm op het randje nog groter wordt.

Ik kon gisteren een half uurtje met de Galaxy Note Edge doorbrengen. Een van de eerste dingen die mij opviel was het feit dat als je het toestel vasthoudt je veel minder snel de apps of widgets in het Edge scherm aanraakt dan je zou denken. Er zit nog genoeg ruimte naast het scherm aan de zijkant dus. Maar goed, ruim 30 miniuten is natuurlijk lang niet voldoende voor een serieuze review natuurlijk, maar wel voor een preview. Enjoy!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.