Nieuws
12 maart 2010 - Ron Smeets

Een half uur met de uitvinder van de mobiele telefoon

C-Span is niet bepaald de meest bruisende TV zender maar zo af en toe hebben ze interessante gasten. Zo had het programma The Communicators onlangs de uitvinder van de mobiele telefoon, Martin Cooper (foto), te gast.

Hij sprak, de eeste zeven minuten, onder andere over de 'eerste dagen' van de mobiele telefoon, de strijd, en de verschillen in visie, tussen het grote AT&T en kleine Motorola, de herkomst van de term Cellular Telephony (Cellphone) en diverse andere interessante onderwerpen.

Daarna wordt het voor veel lezers wellicht ietwat te technisch (of zelfs saai ;-) wanneer de drie heren aan tafel dieper ingaan op de capaciteit en het 'spectrum' van de netwerken, smart antenna's (zeer interessante technolgie), micro- en femto-cells. Kortom, ruim een half uur genieten als je een echte mobiele freak bent ;-)

Ow ja, wie wil weten welke toestellen de uitvinder van het mobieltje momenteel zelf gebruikt: Een Motorola Droid en de Jitterbug. Deze laatste is door hemzelf, samen met zijn vrouw, ontwikkeld en speciaal bedoeld voor mobiele bellers die (af en toe) een toestel willen zonder poespas, gewoon om effe mee te bellen of SMS-en. En ja, hij heeft ook een iPhone gehad, maar die heeft hij inmiddels al aan zijn kleinzoon gegeven ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.