Nieuws
29 juni 2011 - Ron Smeets

Een half miljoen nieuwe Android toestellen per dag

Amper twee maanden geleden maakte Google bekend dat er op dat moment meer dan 350.000 nieuwe Android toestellen (smartphones en tablets) per dag geactiveerd werden. Een stijging van ruim 15% vergeleken met een maand of vijf daarvoor.

Welnu, die stijging heeft zich de afgelopen twee maanden nog explosiever ontwikkeld dan in de periode daarvoor. Andy Rubin heeft namelijk getwitterd dat er op dit moment meer dan 500.000 nieuwe Android toestellen per dag geactiveerd worden.

In dezelfde tweet weet Rubin ook nog te melden dat het aantal nieuwe Android toestellen dat per dag geactiveerd wordt momenteel groeit met 4.4% per week. Dat zou dus betekenen dat wanneer deze groei zich de komende maanden voortzet er over amper vier maanden (15 tot 16 weken) meer dan een miljoen nieuwe Android toestellen per dag in gebruik genomen worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.