Geruchten
25 mei 2011 - Ron Smeets

Een half miljoen Apps in de App Store

Een aantal grote uitgevers van Apps, Chop, 148 Apps en Chillingo, hebben berekend dat de App Store inmiddels meer dan half miljoen applicaties telt. Althans, Apple heeft er meer dan 500.000 goedgekeurd. Andere statistici melden dat er zo'n 499.200 actieve applicaties in de App Store staan.

Officieel heeft Apple dit nieuws nog niet bekendgemaakt. Dat geneurt waarschijnlijk op de WWDC conferentie die op 6 juni haar deuren opent met een keynote van, vermoedelijk, Steve Jobs zelf.

Gerekend naar het aantal downloads zijn games met 15% nog steeds het meet populair, op de voet gevolgd door boeken (14%). Entertainment apps (11%), educatieve apps (8%), lifestyle apps (7%) en tools (6%) completeren de top zes van meest populaire app categoriën. Van alle applicaties die aangeboden worden is 37% gratis en de gemiddelde prijs die per app betaald wordt ligt op $3.64 (ca. €2,58). De totale waarde van alle aangeboden apps, ofwel het bedrag dat je moet neertellen als je van elke app een exemplaar wilt aanschaffen ;-), is $891.982,24 (ca. €633.105).

Hieronder staat nog een aardige infographic waarin de statistieken van de App Store sinds de lancering in juli 2008 weergegeven worden.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.