Toestellen
21 oktober 2005 - Ron Smeets

Een GSM van 80.000 Euro

Volgens Diamonds.net komt Vertu, een onderdeel van Nokia, volgende week met haar nieuwe collectie toestellen op de markt.

Er zijn echter twee belangrijke nadelen waarom ik denk we ze niet veel zullen zien. Ten eerste worden er maar 200 gemaakt en ten tweede kost het topmodel een slordige 80.000 Euro.

De exclusieve toestellen zijn gemaakt van goud, platinum en de nodige diamanten. Het duurste model krijgt een keypad waarvan de toetsen gevormd worden door 8-karaats diamanten en de behuizing is van wit goud, gecombineerd met keramische delen van Space Shuttle onderdelen.

Oh ja, er is nog een belangrijk nadeel. Je krijgt voor de 80.000 Euro maar liefst 1 jaar fabrieksgarantie. Dus Vertu verwacht dat de gemiddelde afschrijvingstermijn van deze GSM's niet veel anders is dan van de normale '99 Euro' modellen.

Voor wie geen 80K heeft liggen is er toch ook wat goed nieuws te melden. Het instapmodel dat ook volgende week uitkomt kun je al voor een kleine 5.000 Euro in je bezit hebben.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.