Toestellen
18 oktober 2005 - Ron Smeets

Een GSM met 5 toetsen

De Easy5 is een van de vele eenvoudige GSM's die de laatste tijd het daglicht zien. Met name bedoeld voor oudjes en kids die de meeste normale toestellen die op de markt zijn mog niet of niet meer begrijpen.

Daarnaast worden toestellen als de Easy5 ook steeds vaker in de medische wereld gebruikt als communicatiemiddel voor zwaar zieke of gehandicapte patienten.

De naam van deze nieuwste variant op het eenvoudige toestelthema verklapt het al. De Easy5 heeft maar 5 numerieke toetsten en kan ook maar 5 nummers opslaan. Het indrukken van een van de toesten is voldoende om verbinding te maken met het betreffende telefoonnummer.

Dit betekent echter wel dat je de SIM-kaart van de Easy5 eerst zult moeten programmeren in een normale GSM want anders hou je bij het programmeren van 06-95867855 slechts 555 over ;-).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.